Obložené chlebíčky jsou oblíbené silvestrovské pochoutky. Obložené chlebíčky jsou původní český recept. Vynalezl je na kolem roku 1900 pražský lahůdkář Jan Paukert (Lahůdkářství Jan Paukert) pro rodinného přítele malíře Jana Skramlíka.
Uvádíme čtyři nejoblíbenější recepty na chlebíčky. Pojďme na to!
1. Obložené chlebíčky se šunkou a vejcem
Suroviny:
- veka
- bramborový salát
- šunka
- vařené vejce
- sterilovaná okurka
- kapie sterilované
- majonéza
- kadeřavá petrželka na ozdobení
- salát lollo biondo
Postup:
Připravíme si suroviny podle seznamu. Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. Nakrájenou veku rozložíme na mísy. Veku namažeme bramborovým salátem.
Poklademe šunkou ze které rukou vytvarujeme kornoutek, polovinou vejce na tvrdo, sterilovanou okurkou, kápií a salátem lollo biondo. Polovinu vejce na tvrdo polijeme majonézou a ozdobíme petrželkou.
2. Chlebíčky se salámem Herkules
Suroviny:
- veka
- bramborový salát
- šunka
- suchý salám Herkules
- vařené vejce
- sterilovaná okurka
- kapie sterilované
- kadeřavá petrželka na ozdobení
- salát lollo biondo
Postup:
Připravíme si suroviny podle seznamu. Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. Nakrájenou veku rozložíme na mísy. Veku namažeme bramborovým salátem.
Poklademe šunkou ze které rukou vytvarujeme kornoutek, salámem Herkules, kouskem vejce na tvrdo, sterilovanou okurkou, kápií a salátem lollo biondo. Hotový chlebíček ozdobíme petrželkou.
3. Hermelínové chlebíčky
Suroviny:
- veka
- hermelínový salát nebo pomazánku
- sýr hermelín
- vařené vejce
- sladká mletá paprika
- kadeřavá petrželka na ozdobení
- salát lollo biondo
Postup:
Připravíme si suroviny podle seznamu. Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. Nakrájenou veku rozložíme na mísy. Veku namažeme hermelínovým salátem nebo pomazánkou.
Poklademe kousky sýra Hermelín, kousky vejce na tvrdo a salátem lollo biondo. Sýr Hermelín lehce posypeme sladkou mletou paprikou. Hotový hermelínový chlebíček ozdobíme petrželkou.
4. Krabí chlebíčky ze Surimi
Suroviny:
- veka
- krabí salát nebo pomazánku ze Surimi
- citróny
- červená paprika
- salát lollo biondo
Postup:
Připravíme si suroviny podle seznamu. Citróny a červenou papriku omyjeme a nakrájíme si jí na kousky. Nakrájenou veku rozložíme na mísy. Veku namažeme krabím salátem nebo pomazánku ze Surimi.
Poklademe kousky červené papriky, kousky půlkolečky citrónu a salátem lollo biondo.
Videorecept zdobení chlebíčků:
Názorný videorecept jak zdobit obložené chlebíčky.
Dobrou chuť!
Tak a obložené chlebíčky jsou hotové! Silvestrovská oslava může začít!
Další recepty na vánoční, štědrovečerní a silvestrovská jídla naleznete na našich stránkách v rubrice Recepty. Dostanete se tam kliknutím na zelené tlačítko níže.
Recept si můžete vytisknout nebo poslat kamarádkám pomocí sociálních tlačítek pod článkem.