Sněhové pusinky z bílků recept

Sněhové pusinky z bílků: Objevte tajemství tohoto tradičního vánočního cukroví!

Sněhové pusinky z bílků (bezé) jednoduchý super recept jako od cukráře, Pusinky patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Také se jim říká bezé. Nechybějí na žádném vánočním stole.

Suroviny na Sněhové pusinky z bílků:

  • 3 bílky
  • 200 g moučkového cukru
  • pečící papír
  • cukrářskou zdobičku (cukrářský sáček na zdobení)

Sněhové pusinky z bílků – postup:

Připravíme si suroviny podle seznamu.

Vybereme si dostatečně velkou mísu. Nejprve si prosejeme cukr. Připravte si vodní lázeň. Jak na to? Použijte větší hrnec a dostatečně velkou mísu, bílky během přípravy nabydou. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu, pak teplotu snížíme a udržujeme na mírném ohni.

Na hrnec dáme mísu s bílky, metličkou neustále mícháme, dokud bílky nejsou teplé. Bílky poté vyšleháme ručním šlehačem na sníh. Za stálého šlehání pomalu přisypáváme moučkový cukr.

Naplníme směsí cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme pusinky o průměru asi 3 cm. Pokud nemáte cukrářský sáček můžete hromádky vytvářet na plechu rovnou ze lžíce nebo vařečky.

Pečeme nebo spíše sušíme v troubě rozehřáté na 100 až 130°C přibližně 15 minut. Pak teplotu snížíme na 50°C a sušíme ještě 10 minut.

Jestli je pusinka hotová, vyzkoušíme odtrhnutím od papíru, pokud jde odtrhnout, pak jsou upečené. Nebo stačí přelomit pusinku a zkusit, zda je uvnitř sníh propečený.

Hotové pusinky skládáme do krabice. Krabici uložíme do spíže. Na vánočním stole se budou skvěle vyjímat.

Pusinky slepované krémem

Sněhové pusinky můžeme slepovat krémem.

Slepované sněhové pusinky z bílků

Slepované sněhové pusinky z bílků s krémem

Suroviny na krém

  • mléko 2,5 decilitru
  • cukr moučkový 100 gramů
  • máslo 100 gramů
  • pudinkový prášek 20 gramů (s čokoládovou příchutí)
  • kakao 1 lžička

Postup:

Pudink uvaříme dle návodu a necháme v lednici vychladnout. Do vychlazeného pudinku zašleháme moučkový cukr a změklé máslo.

Krém naplníme do cukrářského sáčku. Na spodní plochou poloviny pusinek nastříkáme trochu čokoládového krému a slepíme druhou polovinou. Uložíme je v chladu a necháme ztuhnout.

Dobrou chuť!

Jak to dělají jinde: Neprůstřelný recept na křehké sněhové pusinky z bílků

Videorecept na sněhové pusinky – Roman Paulus – Kulinářská Akademie Lidlu:

Tak a sněhové pusinky jsou hotové. Jiný druh vánočního cukroví naleznete na našich stránkách v rubrice recepty na vánoční cukroví. Recept si můžete vytisknout nebo poslat kamarádkám pomocí tlačítek pod článkem.

Sdílejte na:
Posted in Vánoční cukroví: 35 nejlepších receptů které vás nadchnou! and tagged , , .