Vinná klobása pečená v troubě s bramborovou kaší je oblíbený vánoční recept který se podává na Štědrý den v poledne k obědu. Nechybí na žádném vánočním stole.
Obsah článku:
Suroviny na Vinnou klobásu s bramborovou kaší:
- 1 000 g vinné klobásy
- 200 g hladké mouky
- 2 lžičky vegety nebo sladké papriky nebo jiného koření
- špejle nebo jehly nebo nitě
- trochu oleje
Postup:
Připravíme si suroviny podle seznamu. Klobásu rozdělíme na kusy asi po 30 cm. Kusy kobásy stočíme do tvaru šneka a upevníme špejlí, párátkem nebo jehlami na španělské ptáčky nebo svážeme šneky nitěmi, aby se nerozmotaly.
Šneky obalíme v mouce smíchané s troškou vegety, sladké papriky nebo koření a narovnáme do pekáče s troškou oleje.
Pekáč s klobásami dáme do trouby vyhřáté asi na 200 °C a pečeme asi 20 minut až budou po obou stranách upečené dozlatova. Pekáč i šneky můžeme průběžně otáčet aby se opekly stejnoměrně.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo s vařeným bramborem a kompotem.
Videorecept:
Názorný videorecept - vinná klobása jak opéct. Další dva způsoby přípravy vinné klobásy opékaná a smažená na oleji v klasickém trojobalu.
Dobrou chuť!
Tak a vinná klobása je hotová! Další recepty na vánoční a štědrovečerní jídla naleznete na našich stránkách v rubrice Recepty. Dostanete se tam kliknutím na zelené tlačítko níže.
Recept si můžete vytisknout nebo poslat kamarádkám pomocí sociálních tlačítek pod článkem.