Vinná klobása s bramborovou kaší

Vinná klobása

Vinná klobása pečená v troubě s bramborovou kaší je oblíbený vánoční recept který se podává na Štědrý den v poledne k obědu. Nechybí na žádném vánočním stole.

Suroviny na Vinnou klobásu s bramborovou kaší:

  • 1 000 g vinné klobásy
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky vegety nebo sladké papriky nebo jiného koření
  • špejle nebo jehly nebo nitě
  • trochu oleje

Postup:

Připravíme si suroviny podle seznamu. Klobásu rozdělíme na kusy asi po 30 cm. Kusy kobásy stočíme do tvaru šneka a upevníme špejlí, párátkem nebo jehlami na španělské ptáčky nebo svážeme šneky nitěmi, aby se nerozmotaly.

Šneky obalíme v mouce smíchané s troškou vegety, sladké papriky nebo koření a narovnáme do pekáče s troškou oleje.

Pekáč s klobásami dáme do trouby vyhřáté asi na 200 °C a pečeme asi 20 minut až budou po obou stranách upečené dozlatova. Pekáč i šneky můžeme průběžně otáčet aby se opekly stejnoměrně.

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo s vařeným bramborem a kompotem.

Videorecept:

Názorný videorecept - vinná klobása jak opéct. Další dva způsoby přípravy vinné klobásy opékaná a smažená na oleji v klasickém trojobalu.

Dobrou chuť!

Tak a vinná klobása je hotová! Další recepty na vánoční a štědrovečerní jídla naleznete na našich stránkách v rubrice Recepty. Dostanete se tam kliknutím na zelené tlačítko níže.

Recept si můžete vytisknout nebo poslat kamarádkám pomocí sociálních tlačítek pod článkem.


Sdílejte na:
Posted in Vánoční recepty.