Šohajky

Šohajky: Připravte si nejlepší nepečené cukroví za 20 minut!


Šohajky: Božsky čokoládové košíčky plné nostalgie

Kdo by nemiloval vůni kokosu a chuť čokolády? Šohajky jsou úžasnou kombinací obojího a navíc je zvládne připravit úplně každý! Tento recept na nepečené vánoční cukroví si zamilovala už moje babička a dodnes ho používám beze změny. Pojďme se ponořit do přípravy těchto neodolatelných pochoutek, které rozsvítí oči každého mlsouna u vánočního stolu.

Seznam surovin:

  • 4 ledové kaštany
  • 100 g másla
  • 100g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce rumu (nemusí být)
  • 20 g vanilkového cukru

Postup receptu:

  1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
  2. Ledové kaštany nastrouháme najemno a vmícháme do másla.
  3. Podle chuti můžeme přidat rum a vanilkový cukr a strouhaný kokos pro výraznější chuť. A důkladně rozmícháme.
  4. Hmotou naplníme papírové košíčky.
  5. Hotové šohajky necháme v chladu ztuhnout alespoň 2 hodiny.
  6. Skladujeme v uzavřené krabici v chladničce až 3 týdny.

Jak to dělají jinde

Vynikající varianta šohajek od toprecepty.cz

Další tipy na vánoční cukroví – chci jinam

Další recepty na vánoční cukroví

Sdílejte na:
Posted in Vánoční cukroví: 35 nejlepších receptů které vás nadchnou! and tagged , , , , , , , , .