Obsah článku:
Šohajky: Božsky čokoládové košíčky plné nostalgie
Kdo by nemiloval vůni kokosu a chuť čokolády? Šohajky jsou úžasnou kombinací obojího a navíc je zvládne připravit úplně každý! Tento recept na nepečené vánoční cukroví si zamilovala už moje babička a dodnes ho používám beze změny. Pojďme se ponořit do přípravy těchto neodolatelných pochoutek, které rozsvítí oči každého mlsouna u vánočního stolu.
Seznam surovin:
- 4 ledové kaštany
- 100 g másla
- 100g strouhaného kokosu
- 1 lžíce rumu (nemusí být)
- 20 g vanilkového cukru
Postup receptu:
- Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
- Ledové kaštany nastrouháme najemno a vmícháme do másla.
- Podle chuti můžeme přidat rum a vanilkový cukr a strouhaný kokos pro výraznější chuť. A důkladně rozmícháme.
- Hmotou naplníme papírové košíčky.
- Hotové šohajky necháme v chladu ztuhnout alespoň 2 hodiny.
- Skladujeme v uzavřené krabici v chladničce až 3 týdny.
Jak to dělají jinde
Vynikající varianta šohajek od toprecepty.cz
Další tipy na vánoční cukroví – chci jinam
Další recepty na vánoční cukroví