domaci-vajecny-konak

Vaječný koňak

Domácí vaječný koňak je oblíbený vánoční alkoholický nápoj. Nechybí na žádném vánočním stole. V Čechách existují varianty, jihočeský, krkonošský a moravský s pudingu. Zkusíme jednoduchý recept z pouze čtyř surovin.

Suroviny na vaječný koňak:

  • 6 žloutků
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 2 konzervy kondenzovaného slazeného mléka (Tatra, Salko)
  • 0,5 l rumu (tuzemáku)

Postup:

Připravíme si suroviny podle seznamu. 6 žloutků ušleháme s vanilkovými cukry do pěny, pomalu přidáme kondenzovaná mléka a opět 3 minuty šleháme. Nakonec přilejeme rum a lehce prošleháme. Pomocí tryctýře naléváme do sklenice a necháme vychladit v lednici. Poté uložíme do chladné spíže. Vaječný koňak je nádherně hustý. Když budete mít štěstí vydrží vám do vánoc.

Videorecept:

Názorný videorecept aneb ukázaná platí.

Dobrou chuť!

Tak a domácí vaječný koňak je hotový! Další recepty na vánoční a štědrovečerní jídla naleznete na našich stránkách v rubrice Recepty. Dostanete se tam kliknutím na zelené tlačítko níže. Recept si můžete vytisknout nebo poslat kamarádkám pomocí sociálních tlačítek pod článkem.


Sdílejte na:
Posted in Vánoční recepty.