Dýňová polévka

Dýňová polévka: hřejivá dobrota, kterou musíte vyzkoušet!

Dýňová polévka – hřejivá chuť podzimu

Dýňová polévka patří mezi nejoblíbenější podzimní dobroty. Je to skvělý způsob, jak si užít bohatou chuť dýní a lahodné aroma vůní koření. Ukážu vám, jak si jednoduše připravit tu nejlepší krémovou dýňovou polévku, se kterou vás zaručeně ohřeje i v těch nejchladnějších dnech.

Dýňová polévka – Seznam surovin:

  • 1 kg hokaido nebo hokkaido dýně
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř
  • Strouhaný muškátový oříšek
  • Zakysaná smetana na dochucení

Dýňová polévka – Postup:

1. Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kousky.
2. Na olivovém oleji opečte najemno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Orestujte je do zlatova.
3. Přidejte kousky dýně a zalijte zeleninový vývarem. Dochuťte solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
4. Vařte do změknutí dýně, asi 20-25 minut.
5. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem nebo v klasickém mixéru na hladkou krémovou konzistenci.
6. Na závěr vmíchejte smetanu a ještě chvilku povařte.
7. Servírujte ozdobené lžící zakysané smetany.

Jak to dělají jinde

Vyzkoušejte například krémovou dýňovou polévku od Florentýny, slavné české food-blogerky která píše blog Kuchařka pro dceru.

Hokaido polévka s kokosovým mlékem – Roman Paulus – Kulinářská Akademie Lidlu

Další tipy na vánoční recepty – chci jinam

Více vánočních receptů najdete zde

Sdílejte na:
Posted in Vánoční recepty and tagged , , , , , , , , , .