Bábovka

Bábovka tří chutí: Překvapte rodinu na Vánoce!


Bábovka: Recept na vláčnou tvarohovou bábovku ze tří vrstev

Milé dámy, vítejte u receptu, který vám zaručeně zpříjemní vánoční čas! Dnes si spolu upečeme úžasnou tvarohovou bábovku, která se stane hvězdou vašeho svátečního stolu. Tato báječná bábovka není jen obyčejný moučník – je to kouzlo tří lahodných vrstev, které se spojí v dokonalou harmonii chutí.

Představte si tu vůni, která se line z trouby, když se bábovka peče. Vaše děti se budou nemoci dočkat, až ji ochutnají, a manžel vás za ni jistě pochválí. A co teprve, až ji nabídnete návštěvě! Všichni budou chtít znát váš tajný recept.

Tato vláčná tvarohová bábovka ze tří vrstev je nejen chutná, ale i krásná na pohled. Její mramorovaný vzhled okouzlí každého, kdo ji spatří. A nejlepší na tom je, že ji zvládnete připravit i vy! Pojďme se tedy pustit do pečení.

Seznam surovin

  • 250 g změklého másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 5 vajec
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml mléka
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli

Postup receptu

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  2. V míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a šlehejte, až vznikne nadýchaná světlá hmota.
  3. Do směsi pomalu vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Přilijte mléko a vymíchejte hladké těsto.
  4. Těsto rozdělte na tři části. Do první části vmíchejte tvaroh a vanilkový cukr. Do druhé části přidejte kakao a do třetí nasekané ořechy.
  5. Do připravené formy nalijte nejprve třetinu tvarohového těsta, pak vrstvu kakaového a nakonec ořechového. Postup opakujte, až spotřebujete všechno těsto.
  6. Vidličkou nebo špejlí lehce promíchejte vrstvy, abyste vytvořili mramorový efekt.
  7. Pečte v předehřáté troubě asi 60-70 minut. Propečení zkontrolujte špejlí – pokud se na ni nelepí těsto, bábovka je hotová.
  8. Upečenou bábovku nechte 10 minut odpočinout ve formě, pak ji vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
  9. Před podáváním posypte moučkovým cukrem nebo polijte čokoládovou polevou.

Jak to dělají jinde

Inspiraci pro další skvělé bábovky můžete najít třeba u známého českého cukráře Josefa Maršálka. Jeho tipy vám pomohou posunout vaše pečení na novou úroveň!

Další tipy na vánoční recepty – chci jinam

Pokud vás zajímají další vánoční recepty, určitě navštivte naši sekci s vánočními recepty. Najdete tam spoustu inspirace pro vaše sváteční pečení a vaření!

Milé dámy, tato tvarohová bábovka ze tří vrstev se stane vaším novým vánočním favoritem. Je dokonale vláčná, plná chuti a vypadá prostě úžasně. Představte si, jak sedíte se svou rodinou u štědrovečerní večeře, a pak vytáhnete tuhle krásku jako sladkou tečku. Všichni budou nadšení!

Pečení bábovky může být také skvělou příležitostí, jak zapojit děti do vánoční přípravy. Nechte je míchat těsto nebo zdobit hotovou bábovku – vytvoříte tak společně nové vánoční vzpomínky.

A nezapomeňte, že bábovka není jen na Vánoce! Tento recept si můžete upravit podle sezóny – v létě přidejte čerstvé ovoce, na podzim jablka a skořici. Vaše fantazii se meze nekladou!

Tak co říkáte, pustíte se do pečení? Věřím, že tato bábovka se stane hvězdou vašeho vánočního stolu a budete se k ní rádi vracet rok co rok. Přeji vám krásné a voňavé Vánoce plné lásky, pohody a samozřejmě – skvělých bábovek!


Sdílejte na:
Posted in Vánoční recepty and tagged , , , , , , , , .