Rafaelo kuličky ze Salka

Rafaelo kuličky ze Salka

Rafaelo kuličky ze Salka chuťově i vzhledově k nerozeznání od originálu! Dělali jsme doma chuťové testy a nikdo nepoznal rozdíl. Kuličky patří mezi nejoblíbenější nepečené vánoční cukroví. Nechybí na žádném vánočním stole. Poznámka: Salko je kondenzované slazené mléko v plechovce.

Suroviny na Rafaelo kuličky ze Salka:

  • 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka Salko
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 100 g loupaných celých nesolených a nepražených mandlí
  • 125 g másla (nemusí být)
  • asi 60 papírových košíčků

Postup:

Připravíme si suroviny podle seznamu. Nejdříve vyndáme máslo z lednice a necháme ho změknout.

Vybereme si dostatečně velkou mísu na zadělání těsta. Máslo rozpustíme a smícháme ho v míse se Salkem a strouhaným kokosem. Salko nevaříme. Důkladně rozmícháme a necháme směs několik hodin v lednici ztuhnout. Nejlepší je nechat směs v lednici přes noc.

Další den z kousku těsta vytvoříme kuličku vmáčkneme do ní loupanou nepraženou mandli. Kuličku obalíme v mletém kokosu a vložíme do papírového košíčku. Dále pak pokračujeme dalšími kuličkami dokud nám stačí těsto. Z uvedeného množství surovin vytvoříme asi 60 kuliček. Rafaelo kuličky a skládáme je do krabice. Krabici uložíme do spíže. Rafaelo kuličky ze Salka skladujeme v chladnu, kde vydrží i několik týdnů. Na vánočním stole se budou skvěle vyjímat.

Dobrou chuť!

Rafaelo kuličky ze Salka jsou hotové. Jiný druh vánočního cukroví naleznete na našich stránkách v rubrice recepty na vánoční cukroví. Recept si můžete vytisknout nebo poslat kamarádkám pomocí tlačítek pod článkem.

Posted in Vánoční cukroví nejlepší recepty.