kokosové cukroví

Kokosové cukroví

Kokosové cukroví je velmi chutné vánoční cukroví. Hlavní ingrediencí je kokosová moučka nebo strouhaný kokos. Nesmí chybět na žádném vánočním stole.

Suroviny na kokosové cukroví:

Na těsto:

  • Hladká mouka 250 g
  • Kokosová moučka nebo strouhaný kokos 100 g
  • Moučkový cukr 60 g
  • Vanilkový cukr 1 ks
  • Máslo nebo rostliný tuk 220 g
  • Vejce 1 ks
  • ruční mlýnek na maso
  • vytlačovací nástavec na těsto (tvořítko)

Suroviny na obalení:

  • Moučkový cukr 200 g

Postup:

Připravíme si suroviny podle seznamu. Nejdříve vyndáme máslo z lednice a necháme ho změknout.

Vybereme si dostatečně velkou mísu na zadělání těsta. Do mísy nejprve prosejeme cukr. Přidáme hladkou mouku, změklé máslo, vejce, kokosovou moučku (je jemnější) nebo strouhaný kokos. Důkladně zpracujeme na hladké těsto a necháme ho několik hodin (minimálně dvě hodiny) v chladnu odležet.

Pak těsto opět prohněteme a na ručním masovém mlýnku s nasazeným tvořítkem vytlačujeme tyčinky, které nožem uřezáváme na délku asi 6 centimetrů. Tvoříme z nich tyčinky, kolečka nebo esíčka. Tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem, pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů dorůžova. Po upečení obalíme ještě teplé v moučkovém cukru a skládáme je do krabice. Krabici uložíme do spíže. Na vánočním stole se budou skvěle vyjímat.

Poznámka: Kdo nemá rád příliš sladké cukroví, nemusí je obalovat v moučkovém cukru, ale může si je před servírováním jen posypat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Kokosové cukroví je hotové. Jiný druh vánočního cukroví naleznete na našich stránkách v rubrice recepty na vánoční cukroví. Recept si můžete vytisknout nebo poslat kamarádkám pomocí tlačítek pod článkem.

Posted in Vánoční cukroví nejlepší recepty.